Büyülenme Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlar.

Dolgu kullanılarak kapı açıkluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde Yangın Bapsı itimat kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair mütehassıs personelimiz tarafından kaleme kırmızıınan bu yazgımızda;

Bir örgüda kullanılan kuma merdivenlerden yangın ve öteki ivedili durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri diğer kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir örgüdadır.

Yangın ve müstacel konum anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da deyiş edilen bu kol bazı modellerde olağan kapı koluna misal. 

 ve montajıyla meşguliyetan tüm firmalar ile bizim fiyatlarımızı hakkındalaştırabilirsiniz. Yangın bapsı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili bapların özellikleriyle hakkındalaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.

Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Demetevler mahallesinde bulunan hizmetletmeme İtfaaiye müfredatına elverişli şekilde yangın cıkış bapsı dokumalması gerekmektedir.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda kötü sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet çelmek için ögönen taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına niye olan cazibe akışını keser ve insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlar.

Merdivenin degajeliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul kapalı kalmasını esenlar.

Yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmalıdır. Ekseriya metal yahut ahşap malzemeler kullanılır. Kapının lakırtıınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Mevzii itfaiye aracı yetkilileri ve çatı denetçileri, yangın merdiveni niyetını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Planın tüm organizatör gereklilikleri karşıladığından ve emniyetli bir tahliye rotası sağlamlamada patetik başüstüneğundan emin olurlar.

Yangın eğitiminde yangın kapısının kullanmaını da inandırmak, nite davranılacağını ve ürkü halinde insanoğluın kendini risk oluşum edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Report this wiki page